Generation miX

Oud omarmt nieuw. Talent laaft zich aan kennis en ervaring. De kloof tussen jong en oud wordt voelbaar kleiner. Generaties groeien in toenemende mate naar elkaar toe. Met als resultaat verfrissende ideeën. Ongekende synergie. En onverslaanbare teams.

 

De talks

Talitha Muusse
Ze is nog lang geen dertig en toch heeft ze al een plek in de bestuurskamer van een grote organisatie. Dat vindt Talitha Muusse (Rotterdam, 26) boeiend, maar vooral ook vreemd. ‘Jongeren hebben passie, energie en ideeën over de toekomst. Maar het zijn de ouderen die de touwtjes in handen hebben en bepalen wat er gebeurt. Dan verandert er dus niks.’

Lees ons interview met Talitha


 

Ann Demeester
Een pleidooi houden voor de grenzeloosheid van (beeldende) kunst. Ik heb nooit goed begrepen waarom kunst als het getoond wordt, ingedeeld wordt in periodes. Liever denk ik zoals kunstenaars denken en zoek ik naar andere verbanden. Daardoor gaat een klassieke vaas in gesprek met een 21ste eeuws schilderij of een 17de eeuws zelfportret met hedendaagse technologie’.

Lees ons interview met Ann

 

Ricardo Lieuw On
“Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk voor elke generatie. Omgevingen veranderen altijd en daar heeft iedereen, jong of oud, mee te maken. Het is daarom heel waardevol om mee te kunnen veranderen op een manier die voor jou werkt en bij jou past. Gelukkig is dit een vaardigheid waarin iedereen beter kan worden”.

Lees ons interview met Ricardo

 

Anne van der Krol
“Mijn generatie verschuilt zich letterlijk en figuurlijk achter de telefoon”, aldus TEDxHaarlem spreker Anne van der Krol. “Ik vind dat erg jammer.” 

Lees ons interview met Anne

 

Edward Molkenboer
“Rijkdom zit niet in geld. Als hardwerkende ondernemer streefde ik naar rijkdom, maar ik voelde me eenzaam en ongelukkig. Nu volg ik mijn hart en schenk ik koffie bij eenzame ouderen”.

Lees ons interview met Edward

 

Kirsten Ziesemer
Stop met het poetsen van je tanden. De moleculair-archeoloog van de toekomst heeft je tandsteen nodig!

Lees ons interview met Kirsten

 

Pim Haselager
We hebben straks allemaal een robotbewijs nodig,” zegt TEDxHaarlem spreker Pim Haselager. “De technologie ontwikkelt zich snel. Het zal ons veel brengen, maar we hebben dialoog met alle generaties nodig om dat ook in goede banen te leiden.

Lees ons interview met Pim

 

Check ook onze openingsfilm