Menu

Leve de Generatie miX!

Koop tickets voor TEDxHaarlem 2017

Programma 24 november

12.00 – 12.45 Inloop met lunch

13.00 – 14.15 Deel 1
Kirsten Ziesemer
Ann Demeester
Ricardo Lieuw On
Anne van der Krol

14.15 – 15.35 Break 

15.35 – 17. 10 Deel 2
Edward Molkenboer
Vincent de Kort
Talitha Muusse
Pim Haselager

En optredens van A Small Gang, DANSOR, New Harlem Deluxe en DJ Flexy Frank

17. 10 – 18.30 Borrel


Over het thema

Oud omarmt nieuw. Talent laaft zich aan kennis en ervaring. De kloof tussen jong en oud wordt voelbaar kleiner. Generaties groeien in toenemende mate naar elkaar toe. Met als resultaat verfrissende ideeën. Ongekende synergie. En onverslaanbare teams.

 

Het beste uit elkaar halen

In de sport strijden talenten zij aan zij met oudere teamgenoten. Het bedrijfsleven zet in op zelfsturende teams, zonder vastomlijnde hiërarchie. In de archeologie levert een miljoenen jaren oude vondst het laatste ontbrekende stukje informatie voor een actueel vraagstuk. Op het gebied van duurzaamheid worden oude, vergeten technieken hergebruikt om programma’s nieuw leven in te blazen. In de spijkerbroekencultuur van de wetenschap gaan professoren en studenten op steeds gelijkwaardiger voet met elkaar om. En in de maatschappij als geheel dienen oude culturen als inspiratie en basis voor nieuwe vormen van samenleven.

Onbenut kapitaal

De ouderen van nu hebben waardevolle expertise en té veel te geven om niet meer mee te doen. Zij gedragen zich ook ‘jonger’ dan voorheen. Vijftig is het nieuwe veertig. Veertig het nieuwe dertig, etc. Het is onbenut kapitaal. En jongeren hebben kennis en ervaring nodig om hun plannen en dromen te realiseren. Zeker omdat als gevolg van robotisering het belang van hún fysieke kracht juist afneemt.

Gouden greep

Ouderen en jongeren leven niet langer in gescheiden werelden. Zij zijn nieuwsgierig naar elkaars talenten. Zien daar de waarde van in. Willen samenwerken. Samen groeien. En kennis ontsluiten die dieper gaat dan tegeltjeswijsheden of trending topics. Projecten waarin talenten van oud en jong worden gebundeld, zijn een gouden greep. Samen ontwerpen, wonen, werken, schrijven… Oud helpt jong en andersom. De toekomst is aan teams, organisaties en ideeën die even gemêleerd zijn als een TEDx-publiek.

Koop tickets voor TEDxHaarlem 2017

Home