september 21, 2021

Waste(d)-beeldmerk nader bekeken

TEDxHaarlem wordt georganiseerd door vrijwilligers. Eén van hen is Paul Pilon (Insta), sinds deze editie actief als vormgever. De man achter het Waste(d)-beeldmerk.

Paul is normaal gesproken vrij rustig. Maar als hij over zijn vak praat, lijkt hij een ander mens te worden. De bevlogenheid spat eraf! Paul werkt altijd vanuit een idee en maakt dat vervolgens visueel. Het gaat hem om de gedachte achter het concept, het verhaal dat hij wil vertellen.

We vroegen Paul: hoe is het beeldmerk van TEDxHaarlem 2021 tot stand gekomen?

“Het beeldmerk gaat over álle aspecten van Wasted, namelijk: vooruit kijken, leren van het verleden (terugkijken) en hergebruiken. Daar is het patroon op gebouwd.

Vanuit dit patroon is het idee ontstaan om de letters W-A-S-T-E-D op te snijden in ‘gerecyclede snippers’. Inspiratie daarvoor vond ik bij de Ecobirdy-chair. Dat is een stoel volledig gemaakt van allerlei gerecyclede snippers kunststof en dat paste mooi in het patroon.

Met dit patroon en met het themabeeld heb ik diverse uitingen gemaakt, waaronder animatiefilmpjes voor social media en materialen voor op locatie in de Philharmonie Haarlem.”

Paul in het kort:

  • Vrijwilliger bij TEDx sinds 2020
  • Geboren en getogen Haarlemmer
  • 41 jaar, getrouwd met Debby, 2 kinderen
  • Meer weten? Mail Paul

Meer over TEDxHaarlem 2021

 TEDxHaarlem vindt plaats op woensdag 29 september van 19.00-21.30 uur in de Grote Zaal van de Philharmonie in Haarlem. 

Tickets kosten 32,50 euro, inclusief koffie of thee. Dit zijn geplaceerde kaarten. Met het gehanteerde testbeleid (zie onder) is het mogelijk om naast iemand geplaatst te worden, zonder 1,5 meter afstand ertussen. Er is een korte pauze voor toiletbezoek. Tickets zijn verkrijgbaar via de Philharmonie Haarlem.

Entree tot dit event is enkel mogelijk met een geldige QR-code in de Corona CheckApp. Een zelftest is niet geldig en geeft geen toegang. De organisatie vraagt begrip voor een eventuele onverwachte wijziging van inhoud, duur of tijdstip van het programma als gevolg van gewijzigde RIVM-maatregelen. Meer informatie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Misschien vindt je dit ook interessant

TEDxHaarlem 2022: SHIFT HAPPENS

september 6, 2022
Het is het jaar van de Tijger, wat staat voor turbulentie en verandering. Catastrofale pandemieën, oorlog en opstand. Onze wereld moet op zoek naar…

Gezocht: vrijwilligers TEDxHaarlem (communicatie & fotografie)

juli 2, 2022
We hebben grootse plannen in het verschiet! Plannen om impact te maken in de Haarlemse community met ‘Ideas worth spreading’. Wil jij onderdeel uitmaken…

TEDxHaarlemSalon: Haarlem Floreert!

april 20, 2022
Donderdag 19 mei 2022 De Koepel 20.00-21.30 uur, aansluitend borrel Tickets: €15,– (excl. boekingskosten)  Tickets kopen Haarlem is altijd een favoriete stad geweest om…

Gezocht: vrijwilligers kernteam TEDxHaarlem (comms en sponsor/finance)

januari 31, 2022
Na het succes van 2021 is TEDxHaarlem weer veel moois van plan in 2022. Dit dus en méér! Wil jij ons team versterken? We…