september 21, 2021

Waste(d)-beeldmerk nader bekeken

TEDxHaarlem wordt georganiseerd door vrijwilligers. Eén van hen is Paul Pilon (Insta), sinds deze editie actief als vormgever. De man achter het Waste(d)-beeldmerk.

Paul is normaal gesproken vrij rustig. Maar als hij over zijn vak praat, lijkt hij een ander mens te worden. De bevlogenheid spat eraf! Paul werkt altijd vanuit een idee en maakt dat vervolgens visueel. Het gaat hem om de gedachte achter het concept, het verhaal dat hij wil vertellen.

We vroegen Paul: hoe is het beeldmerk van TEDxHaarlem 2021 tot stand gekomen?

“Het beeldmerk gaat over álle aspecten van Wasted, namelijk: vooruit kijken, leren van het verleden (terugkijken) en hergebruiken. Daar is het patroon op gebouwd.

Vanuit dit patroon is het idee ontstaan om de letters W-A-S-T-E-D op te snijden in ‘gerecyclede snippers’. Inspiratie daarvoor vond ik bij de Ecobirdy-chair. Dat is een stoel volledig gemaakt van allerlei gerecyclede snippers kunststof en dat paste mooi in het patroon.

Met dit patroon en met het themabeeld heb ik diverse uitingen gemaakt, waaronder animatiefilmpjes voor social media en materialen voor op locatie in de Philharmonie Haarlem.”

Paul in het kort:

  • Vrijwilliger bij TEDx sinds 2020
  • Geboren en getogen Haarlemmer
  • 41 jaar, getrouwd met Debby, 2 kinderen
  • Meer weten? Mail Paul

Meer over TEDxHaarlem 2021

 TEDxHaarlem vindt plaats op woensdag 29 september van 19.00-21.30 uur in de Grote Zaal van de Philharmonie in Haarlem. 

Tickets kosten 32,50 euro, inclusief koffie of thee. Dit zijn geplaceerde kaarten. Met het gehanteerde testbeleid (zie onder) is het mogelijk om naast iemand geplaatst te worden, zonder 1,5 meter afstand ertussen. Er is een korte pauze voor toiletbezoek. Tickets zijn verkrijgbaar via de Philharmonie Haarlem.

Entree tot dit event is enkel mogelijk met een geldige QR-code in de Corona CheckApp. Een zelftest is niet geldig en geeft geen toegang. De organisatie vraagt begrip voor een eventuele onverwachte wijziging van inhoud, duur of tijdstip van het programma als gevolg van gewijzigde RIVM-maatregelen. Meer informatie.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien vindt je dit ook interessant

TEDxHaarlemSalon 2024 als onderdeel van Keti Koti-programma PHIL Haarlem

april 21, 2024
Op zondag 30 juni 2024 vindt een speciale editie plaats van TEDxHaarlemSalon. Dit als onderdeel van het Keti Koti-programma van PHIL Haarlem, dat de…

Veel saamhorigheid tijdens TEDxHaarlem 2023

november 17, 2023
Vaste bezoekers van TEDx weten: zo’n event verandert je kijk op de wereld. Of minimaal op je eigen leven. Spreker na spreker. Talk na…

Handige info voor bezoekers van TEDxHaarlem 2023

november 9, 2023
Heb je een ticket voor TEDxHaarlem 2023? Zo leuk! We kijken uit naar het event én naar jouw bezoek. Op deze pagina zetten we…

Programma TEDxHaarlem bekend: nog 75 kaarten beschikbaar voor 15 november in PHIL Haarlem

oktober 19, 2023
De TED Talks komen weer naar Haarlem. Op woensdag 15 november vindt in de PHIL van 19.30-22.30 uur TEDxHaarlem plaats. Zes sprekers nemen plaats…