februari 11, 2021

TEDxYouth@Haarlem 2021: Take your future

Hoe kunnen jongeren hun eigen toekomst vormgeven? Zeker nu, in coronatijd, wordt alles voor ze beslist. Take your future, zeggen Annemijn en Maxe, initiators van TEDxYouth@Haarlem 2021. Hun event door en voor jongeren is op donderdag 8 april vanaf 13.00 uur te volgen via een livestream vanuit Bibliotheek Haarlem Centrum.

Waarom dit thema, Annemijn en Maxe?

“Overal om ons heen zien we de negatieve aspecten van de toekomst. Het coronavirus, grote bosbranden, dreigende wereldoorlogen, smeltende ijskappen. De politieke beslissingen worden genomen door de grote wereldleiders. Zij gaan de consequenties niet meemaken, maar wij wel.”

Hoe is dat voor jullie persoonlijk?

“Wij vinden dat volwassenen minder inspraak moeten krijgen. Daarbij willen we bezig zijn, niet afwachten wat anderen doen. Bij Black Lives Matter en de klimaatprotesten was het even heel hip om mee te doen. Inmiddels zijn die bewegingen alweer bijna helemaal onzichtbaar. Take your future gaat voor ons persoonlijk over het blijven volhouden en blijven delen van je standpunten.”

Wat voor Talks kunnen we op jullie event verwachten?

“Met Talks over technologie, entertainment en design willen wij jongeren aan het denken zetten over hoe we samen een betere toekomst maken.

Er komen vijf Talks op TEDxYouth@Haarlem 2021. Sprekers kunnen oud-leerlingen zijn van het Stedelijk Gymnasium, waar we zelf ook op zitten, maar ook andere jongeren uit ons netwerk. Die moeten wel goed Engels kunnen spreken, alle Talks zijn in die taal. Op het Stedelijk Gymnasium leer je Cambridge Engels, dus voor onze oud-leerlingen is dat in elk geval geen probleem.

De sprekers hebben we geappt en benaderd via Instagram. Drie van de vijf hebben al laten weten enthousiast te zijn.”

We zijn reuze benieuwd. Kun je alvast één naam noemen?

“Daarvoor is het nog te vroeg. De sprekers moeten eerst met hun sprekerscoach hebben gesproken. Daarna kunnen we de namen bekendmaken. Op onze site tedxyouthhaarlem.nl geven we de komende tijd updates over 8 april.”

Hoe gaan jullie het technisch organiseren?

“De beslissing om ons event volledig online te houden, is recent genomen. Dus dat is best spannend nu. Er mogen maximaal 24 mensen in de zaal aanwezig zijn. Ons team alleen bestaat al uit zoveel mensen. Dus een event met publiek in de zaal was niet haalbaar. Dan moet je schakelen. Dit vraagt iets anders van onze organisatie dan een live-event. Gelukkig stelt de bibliotheek een complete streamingset beschikbaar, met onder andere twee camera’s. Dat is heel fijn.”

Mag iedereen meekijken?

“TEDxYouth@Haarlem is een event van én voor jongeren. Dus onze eerste oproep zou zijn aan jongeren om te gaan kijken. Via scholen in de regio Haarlem worden zij ook actief benaderd om de livestream te volgen.

Maar we vinden het ook superleuk als er volwassenen kijken. Dit gaat net zo goed over hen. De livestream is openbaar. De link wordt enige tijd voor 8 april gedeeld via onze eigen website en via de TEDxHaarlem-website.”

Hebben jullie Anne&Max al benaderd als sponsor?

“Omdat we Annemijn en Maxe heten? Haha, dat zou wat zijn. Sponsors zijn zeker nog welkom voor dit gratis te bekijken event. Maar ze moeten natuurlijk wel ons thema ondersteunen. Met een merk of bedrijf dat jongeren meer ruimte wil geven, gaan we graag in gesprek over de mogelijkheden.”

  • TEDxYouth@Haarlem
  • 8 april 2021, vanaf 13.00 uur
  • Via livestream te bekijken
  • Meer info: tedxyouthhaarlem.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien vindt je dit ook interessant

TEDxHaarlemSalon 2024 als onderdeel van Keti Koti-programma PHIL Haarlem

april 21, 2024
Op zondag 30 juni 2024 vindt een speciale editie plaats van TEDxHaarlemSalon. Dit als onderdeel van het Keti Koti-programma van PHIL Haarlem, dat de…

Veel saamhorigheid tijdens TEDxHaarlem 2023

november 17, 2023
Vaste bezoekers van TEDx weten: zo’n event verandert je kijk op de wereld. Of minimaal op je eigen leven. Spreker na spreker. Talk na…

Handige info voor bezoekers van TEDxHaarlem 2023

november 9, 2023
Heb je een ticket voor TEDxHaarlem 2023? Zo leuk! We kijken uit naar het event én naar jouw bezoek. Op deze pagina zetten we…

Programma TEDxHaarlem bekend: nog 75 kaarten beschikbaar voor 15 november in PHIL Haarlem

oktober 19, 2023
De TED Talks komen weer naar Haarlem. Op woensdag 15 november vindt in de PHIL van 19.30-22.30 uur TEDxHaarlem plaats. Zes sprekers nemen plaats…