september 6, 2022

TEDxHaarlem 2022: SHIFT HAPPENS

Het is het jaar van de Tijger, wat staat voor turbulentie en verandering. Catastrofale pandemieën, oorlog en opstand. Onze wereld moet op zoek naar een nieuw mondiaal ecologisch, economisch en sociaal evenwicht. Dat willen we ook, maar dat betekent wel verandering, onrust en onzekerheid. Kunnen we dat accepteren? Ook als het niet per se in ons eigen voordeel is? Zien we dat ook als een kans? 

Update 9 november 2022: TEDxHaarlem 2022 is uitverkocht!

Regels gelden vooral voor anderen

Diepere onderstromingen van sentimenten van vrijheid en angst en het beschermen van wat eigen is. Afzetten tegen regels, die alleen voor anderen gelden, en waar we zelf lak aan hebben. De media die over elkaar heen struikelen om schandalen te delen, en mensen aan de schandpaal te nagelen.  

Verandering omarmen als een kans

TEDxHaarlem onderzoekt en vult haar podium met sprekers die deze verandering zien, nodig vinden en omarmen als een kans. Want ‘shift happens’, ook als je niets doet. Mensen die sentimenten duiden en de noodklok luiden, mensen die ons op nieuwe kansen en bedreigingen wijzen, mensen die de ontwikkelingen vertalen naar creatieve uitingen, mensen die een nieuwe wereldordening onderzoeken, mensen die zich inzetten voor de natuur door de verbinding te zoeken, mensen die gewoon beginnen de wereld te veranderen. Want zoals gezegd ‘shift happens’: ook als je niets doet. Laat het een inspiratie zijn. Dat is TEDxHaarlem. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien vindt je dit ook interessant

Wat een avond!

november 17, 2022
TEDxHaarlem 2022 zit erop. Wat een geweldige avond vol verhalen hebben we beleefd! Oké, misschien hebben we een bull-shit job, maar die roze olifant…

Handige info voor bezoekers

november 16, 2022
Zit je vanavond in de zaal bij TEDxHaarlem 2022? En… heb je er al zin in? Wij ook, wij ook!!! In dit artikel zetten…

TEDxHaarlem 2022 is uitverkocht!

november 9, 2022
Zojuist is de laatste beschikbare kaart voor TEDxHaarlem 2022 verkocht. Op 16 november hebben we dus een vol huis in de Philharmonie Haarlem! Als…

Jur Deitmers: ‘Over de eerste twintig jaar van mijn leven weet ik niets meer, maar mijn verwondering is nu mijn alles’

november 2, 2022
Hoe zou het zijn om op je 21 ste je geheugen te verliezen? En om daarna niets meer te herinneren? Dit klinkt als iets…