september 12, 2019

Sprekers TEDxHaarlem Salon draaien warm

Zes uiteenlopende sprekers selecteerde de organisatie van TEDxHaarlem voor het uitverkochte TEDxHaarlem Salon ‘Transformatie’ op 26 september in DeDAKKAS. En daarmee zes unieke, inspirerende verhalen rondom het onderwerp transformatie

Power Your Talk

Tijdens een door Emilie van Dijk en Rutger van der Zande georganiseerde Power Your Talk-avond kregen sprekers Cindy, Clark, Ingi, Mark en Sarah nog wat laatste presentatietips mee – Thijs was helaas verhinderd. Zodat ze op 26 september het beste van zichzelf geven en de harten van het TEDxHaarlem-publiek veroveren.

Deze avond ontmoetten de sprekers elkaar voor het eerst en werden ze elk aan een sprekerscoach gekoppeld. Sprekerscoach Patrick over de samenwerking: “Het voelde heerlijk om de spreker alle aandacht te geven en de TEDx-‘spark’ over te brengen.” Volgens een deelnemer: “Ik was echt moe van een lange dag, maar ga nu vol energie en enthousiasme naar huis!”

Sprekers TEDxHaarlem Salon

Deze sprekers doen 26 september mee aan TEDxHaarlem Salon:

Cindy van Rees zorgt er met haar Talk voor dat je voortaan alleen losse bananen koopt, in plaats van trossen. Tiny tips that shake the world gaat over onze rol als mensen, het belang van onze perceptie en duurzaamheid, humor en hoe kleine acties kunnen dienen als katalysator van grote veranderingen.

Clark Nowack maakt zich zorgen om de zorg. Uitdagingen zijn er genoeg. En innoveren is een continu proces. Maar dat leidt niet per se tot innovaties! Om tot echte oplossingen te komen, zowel binnen de ‘box’ als erbuiten, moet je op zoek gaan naar de vraag achter de vraag.

Ingi Mehus werd als kind vanuit Zuid-Korea geadopteerd door een Noors gezin. Uiteindelijk bracht de liefde haar naar Haarlem. Vanuit die achtergrond en door haar werk voor onder andere UNHCR vraagt zij zich af waarom sommige migratielabels als beter worden ervaren dan andere. Ingi is de oprichter van Pocket Stories, een initiatief dat mensen verbindt door verhalen over migratie en diversiteit te delen.

Marc Steen maakt in zijn Talk duidelijk wat kunstmatige intelligentie kan leren van de oude Grieken. Met drie zuilen uit het gedachtengoed van Aristoteles in gedachten wordt Artificial Inteligence een positieve kracht in ons leven, gebaseerd op menselijke waarden.

Sarah van Hecke is van nature nogal visueel ingesteld. Om dan werkzaam te zijn in een juridische werkomgeving, waarin juist veel waarde wordt gehecht aan jargon en complexe zinsbouw, is een hele uitdaging. Tijdens TEDxHaarlem Salon deelt Sarah met ons hoe zij van haar nood een deugd maakte met behulp van visualisatie.

Thijs Launspach toont in zijn Talk aan waarom sociale media helemaal niet sociaal zijn. Het grootste probleem is daarbij niet social media zelf, ook al doen die er alles aan onze aandacht voortdurend te vangen en worden we van het gebruik ervan bepaald niet gelukkiger. Er is iets anders aan de hand…

Gemeente Haarlem is hoofdsponsor van TEDxHaarlem Salon. 

Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen voor 26 september? Op 4 maart 2020 vindt de volgende TEDxHaarlem plaats! Heb je je nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief? Doe dat gelijk even! Dan ben je als eerste op de hoogte wanneer de kaartverkoop van start gaat. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
TEDxHaarlem Power Your Talk

Misschien vindt je dit ook interessant

Wat een avond!

november 17, 2022
TEDxHaarlem 2022 zit erop. Wat een geweldige avond vol verhalen hebben we beleefd! Oké, misschien hebben we een bull-shit job, maar die roze olifant…

Handige info voor bezoekers

november 16, 2022
Zit je vanavond in de zaal bij TEDxHaarlem 2022? En… heb je er al zin in? Wij ook, wij ook!!! In dit artikel zetten…

TEDxHaarlem 2022 is uitverkocht!

november 9, 2022
Zojuist is de laatste beschikbare kaart voor TEDxHaarlem 2022 verkocht. Op 16 november hebben we dus een vol huis in de Philharmonie Haarlem! Als…

Jur Deitmers: ‘Over de eerste twintig jaar van mijn leven weet ik niets meer, maar mijn verwondering is nu mijn alles’

november 2, 2022
Hoe zou het zijn om op je 21 ste je geheugen te verliezen? En om daarna niets meer te herinneren? Dit klinkt als iets…