september 23, 2016

Hoe Chantal Dentro met haar lach het hele pitchpubliek inpakt

Op 22 september streden 9 pitchkandidaten in de plaza van PWN met elkaar om een wildcard voor TEDxHaarlem. Een vakjury mocht het zeggen. Ruim 100 familieleden, vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden besloten mee. Geen eenvoudige taak voor onze jury, totdat de publieksstemmen binnenkomen en deze vrijwel unaniem één favoriet aanwijzen.

Coach, trainer en spreker Chantal Dentro ging altijd lachend door het leven. Tot een opmerking van haar coach haar een harde klap in het gezicht gaf en haar lach deed verdwijnen. Dat ging ongeveer zo:

‘Chantal, jij lacht de hele tijd.’
‘Ja, en?’
‘Jij lacht zelfs wanneer jij dingen niet leuk vindt, dat komt nep op mij over.’
Hoezo vind jij dit nep, stomme trut

Ongeveer zo, want dat laatste zei Chantal niet hardop. Haar interne pleasende golden retriever nam het over en vertelde vrolijk verder. Tóch was dit voor Chantal het startpunt voor een eerlijker leven. Want die stomme trut nam tenminste wél de moeite om de verbroken verbinding te herstellen. Die stomme trut had haar trouwe metgezel in de smiezen en zei ‘Stop ‘m weg, ik wil jóu zien!’ Sindsdien is Chantal eerlijk in haar communicatie. En zo nu en dan, wanneer hij er weer is, gooit Chantal een bot in een andere richting om haar kwispelende retriever een ommetje te laten maken.

Chantal eindigt haar pitchtalk met de boodschap: besteed aandacht aan je hart en zet je liefdevolle eerlijkheid in om de verbinding te herstellen. Zo maken we een mooiere wereld. Echt.

Chantal Dentro wint pitchavond TEDxHaarlem

Vakjurylid Vivianne Bendermacher over de winnende pitchtalk: ‘Chantal heeft een idee dat het waard is om te delen. Dit idee kan zomaar de hele wereld over gaan. Veel mensen herkennen zich in Chantal’s verhaal en voelen dit óók zo. Iedereen heeft diep van binnen zo’n golden retriever.’
Daar heeft de winnende pitchtalker maar één antwoord op: ‘Deze lach is echt zó echt op dit moment!’

_MG_2322@Marjory Haringa

Er werd overigens nóg een wildcard uitgereikt, aan de 16-jarige singer-songwriter Kim Nanninga die de pitchavond muzikaal begeleidde met haar prachtige liedjes. Kim sluit de avond af met de rake tekst: ‘Vertel me alles voor je gaat, maar bewaar een beetje voor daarna’.

Chantal bewaart nog een beetje liefdevolle eerlijkheid voor TEDxHaarlem op 2 december 2016.
Koop nu je tickets!

Auteur: Janneke Griep
Foto: Marjory Haringa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien vindt je dit ook interessant

Wat een avond!

november 17, 2022
TEDxHaarlem 2022 zit erop. Wat een geweldige avond vol verhalen hebben we beleefd! Oké, misschien hebben we een bull-shit job, maar die roze olifant…

Handige info voor bezoekers

november 16, 2022
Zit je vanavond in de zaal bij TEDxHaarlem 2022? En… heb je er al zin in? Wij ook, wij ook!!! In dit artikel zetten…

TEDxHaarlem 2022 is uitverkocht!

november 9, 2022
Zojuist is de laatste beschikbare kaart voor TEDxHaarlem 2022 verkocht. Op 16 november hebben we dus een vol huis in de Philharmonie Haarlem! Als…

Jur Deitmers: ‘Over de eerste twintig jaar van mijn leven weet ik niets meer, maar mijn verwondering is nu mijn alles’

november 2, 2022
Hoe zou het zijn om op je 21 ste je geheugen te verliezen? En om daarna niets meer te herinneren? Dit klinkt als iets…