mei 11, 2016

Eerste indruk van onze jongste blogger

Je vraagt je misschien af: wie is TEDx? Maar TEDx wil veel liever weten: wie ben jij?

Het thema dat dit jaar centraal staat bij TEDxHaarlem is er een dat dicht aan Haarlem raakt: dichterbij. Dichter bij Haarlem, dichter bij TEDx en dichter bij ideeën.

Gisteravond nam ik een diepe hap adem voordat ik De Greiner binnenging, het lieflijke oude gebouw waarin het team van TEDxHaarlem voor het eerst zou samenkomen. Terwijl ik over de drempel stapte, raasden er tientallen vragen door mijn hoofd. Had ik de goede kleding aan? Zou ik wel genoeg ideeën hebben? Wie zou er nog meer zijn? Zou ik de jongste zijn? Wat was ik hier überhaupt aan het doen? Want de manier waarop ik TEDx binnengerold ben, is op zich al een verhaal apart.

Vorig jaar poogde ik voorzichtig een motivatiebrief te schrijven om bij het evenement aanwezig te zijn. Ik probeerde wie het ook las, maar vooral mezelf ervan te overtuigen dat ik ervaren was als blogger, nieuwsgierig was over de wereld en niet zomaar een jongere was die niet tussen al die grote mensen zou passen. Een tijdje later was ik niet alleen uitgenodigd als gast maar ook als blogger, wat me ontzettend enthousiast maakte.

En zo kwam het avontuur van gisteravond, waar ik zomaar in een team organisatoren en communicatie-experts (lees: grote mensen die absoluut leken te weten wat te doen met hun leven, en daar ook nog eens heel goed in zijn) stond te praten alsof het mijn klasgenoten waren over hoe we TEDxHaarlem dichter bij de lokale gemeenschap kunnen brengen. En, misschien zelfs wel belangrijker, over wat die x nou eigenlijk betekent.  

Het afgelopen halfuur heb ik me afgevraagd hoe ik nou precies de wereld op de hoogte kon stellen van mijn kleine grote avontuurtje in deze inspirerende nieuwe wereld. Hoeveel zou ik mogen delen? Ik wil jullie net zo nieuwsgierig maken als ik over wat TEDx de gemeenschap zal brengen. Voor nu weten we alleen de kern van waar we mee bezig zijn, de intentie van het project: om de lokale gemeenschap bij elkaar te brengen en de Haarlemmer te definiëren. En dus zullen we dat doen, wat er ook voor nodig is. Laten we zien wat het ons brengt- laten we zien wat jij, als Haarlemmer, zal brengen.

TEDx heeft me dichter bij de wereld gebracht. Nu is het tijd om de wereld dichter bij jou te brengen. Stay tuned.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien vindt je dit ook interessant

Wat een avond!

november 17, 2022
TEDxHaarlem 2022 zit erop. Wat een geweldige avond vol verhalen hebben we beleefd! Oké, misschien hebben we een bull-shit job, maar die roze olifant…

Handige info voor bezoekers

november 16, 2022
Zit je vanavond in de zaal bij TEDxHaarlem 2022? En… heb je er al zin in? Wij ook, wij ook!!! In dit artikel zetten…

TEDxHaarlem 2022 is uitverkocht!

november 9, 2022
Zojuist is de laatste beschikbare kaart voor TEDxHaarlem 2022 verkocht. Op 16 november hebben we dus een vol huis in de Philharmonie Haarlem! Als…

Jur Deitmers: ‘Over de eerste twintig jaar van mijn leven weet ik niets meer, maar mijn verwondering is nu mijn alles’

november 2, 2022
Hoe zou het zijn om op je 21 ste je geheugen te verliezen? En om daarna niets meer te herinneren? Dit klinkt als iets…