september 17, 2021

Alles over TEDxHaarlem 2021

Op 29 september vindt in de Philharmonie Haarlem TEDxHaarlem 2021 plaats. Zangeres en theatermaker Lakshmi is een van de sprekers. Net als Iris Sommer, hoogleraar psychiatrie en schrijver van ‘Het vrouwenbrein’. André Heuvelman verbindt door middel van zijn trompet mensen met zijn muziek en met elkaar.

TICKET(S) BESTELLEN

In het kort

  • Woensdag 29 september 2021
  • 20.00-22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
  • Grote Zaal, Philharmonie Haarlem
  • TED Talks van: Lakshmi, Iris Sommer, Sophie Poldermans, Laurina Nieukerke, André Heuvelman
  • Talks zijn in het Nederlands en Engels
  • Tickets: 32,50 euro, inclusief koffie of thee

Waste(d)

De 8e editie van TEDxHaarlem heeft het actuele thema ‘WASTE(d)’ meegekregen. Hoe gaan we om met onze bronnen, energie, tijd, ruimte, natuur? Hoe gaan we om met onze capaciteiten, kwaliteiten en ons brein? Hoe gaan we om met overheidsgelden? Wat voor de één waste is, is voor de ander mogelijk een grondstof. Op welke manieren worden er resources verspild of is het maar net hoe je ernaar kijkt? TEDxHaarlem kijkt vooruit, voorbij corona, om als community weer inspirerende ideeën op te doen en te delen. We kijken niet alleen vooruit, we denken ook vooruit.

Line-up: TEDx Talks

Op woensdagavond 29 september zijn er TEDx Talks van:

Lakshmi is zangers, theatermaker, performer. Lakshmi wil een rolmodel zijn voor jonge vrouwen. Hoe zorg je ervoor dat je kan groeien zonder angst? Dat je de kracht vindt om in balans te blijven, ook, of juist, als je onzeker ben. (Talk in NL.)

Iris Sommer is psychiater en hoogleraar psychiatrie aan Universitair Medisch Centrum Groningen. Is schrijver van het boek Het vrouwenbrein. Mannen hebben een groter brein dan vrouwen, maar maakt hen dat ook slimmer? (Talk in EN.)

Sophie Poldermans is expert op het gebied van vrouwelijk leiderschap ten tijde van conflict, crisis en verandering. Zij is oprichtster en eigenaar van ‘Sophie’s Women of War,’ een internationale bestseller auteur, spreker, docent en consultant op het gebied van ‘Women & War,’ ‘Women’s Leadership’ en ‘Business Innovation.’ (Talk in EN.)

Laurina Nieukerke, algemeen directeur van Inclusif, gericht op social impact bonds. Ze zag als ondernemer veel overheidsgeld verloren gaan in sociale projecten die weinig opleveren. Hoe kunnen beleggers helpen bij het aanpakken van maatschappelijke problemen? (Talk in EN.)

André Heuvelman is trompettist, performer en inspirator. André verbindt mensen met muziek, elkaar en zichzelf, zodat we weer echt gaan ervaren. Zijn trompet helpt daarbij. Op het podium laat hij het ons voelen, zelfs in 8D. (Talk in EN.)

Line-up: Entertainment

De ‘E’ in TED staat voor Entertainment. Op 29 september kan het TEDx-publiek kennismaken met:

Entertainment door Bende van de Vooruitgang: vijf schrijvers op een podium: Jaffe Vink, Sebastien Valkenburg, Maarten Boudry, Hidde Boersma en Marco Visscher. Samen trekken ze ten strijde tegen het leger van doemdenkers en pessimisten die ons iedere dag teisteren met hun onheilstijdingen. (Optreden in NL.)

Marjory Haringa is fotografe, gespecialiseerd in groepsportretten. De onderlinge contacten, de verschillende opvattingen inspireren haar. Wanneer mensen ideeën uitwisselen met elkaar ontstaan er nieuwe perspectieven om naar uitdagingen te kijken.

Mirjam Verschoor is kunstenares, objecten interesseren haar mateloos – vooral gebruikte spullen die hun rol hebben gespeeld en bij het grofvuil worden gezet. In 7 jaar tijd bouwde ze een enorm fotoarchief op met beelden van afval op straat en ontstond Tribecalledtrash, voor het diep doorgronden van ‘trash’.

Informatie en kaartverkoop

TEDxHaarlem vindt plaats op 29 september 2021 van 20.00-21.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur, in de Grote Zaal van Philharmonie Haarlem.

Tickets kosten 32,50 euro, inclusief koffie of thee. Dit zijn geplaceerde kaarten. Met het gehanteerde testbeleid (zie onder) is het mogelijk om naast iemand geplaatst te worden, zonder 1,5 meter afstand ertussen. Er is een korte pauze voor toiletbezoek. Tickets zijn verkrijgbaar via de Philharmonie Haarlem.

Entree tot dit event is enkel mogelijk met een geldige QR-code in de Corona CheckApp. Een zelftest is niet geldig en geeft geen toegang. Voor meer informatie, kijk hier. De organisatie vraagt begrip voor een eventuele onverwachte wijziging van inhoud, duur of tijdstip van het programma als gevolg van gewijzigde RIVM-maatregelen. Meer informatie.

Over TEDxHaarlem

TEDxHaarlem is een Amerikaans concept, waarbij sprekers plaatsnemen op een rode stip. TED Talks worden gehouden binnen de thema’s van TED: Technology, Entertainment en Design, en behoren tot de meest bekeken video’s op YouTube. Een TED Talk is een tot in de puntjes voorbereide presentatie. Iedere spreker krijgt ter voorbereiding een sprekerscoach toegewezen.

In 2019 was TEDxHaarlem een van de laatste events die nog konden worden georganiseerd vóór corona. Nu zijn wij mogelijk een van de eerste events die ná versoepeling van de regels kunnen worden georganiseerd.

TICKET(S) BESTELLEN

Facebook
Twitter
LinkedIn

Misschien vindt je dit ook interessant

TEDxHaarlemSalon 2024 als onderdeel van Keti Koti-programma PHIL Haarlem

april 21, 2024
Op zondag 30 juni 2024 vindt een speciale editie plaats van TEDxHaarlemSalon. Dit als onderdeel van het Keti Koti-programma van PHIL Haarlem, dat de…

Veel saamhorigheid tijdens TEDxHaarlem 2023

november 17, 2023
Vaste bezoekers van TEDx weten: zo’n event verandert je kijk op de wereld. Of minimaal op je eigen leven. Spreker na spreker. Talk na…

Handige info voor bezoekers van TEDxHaarlem 2023

november 9, 2023
Heb je een ticket voor TEDxHaarlem 2023? Zo leuk! We kijken uit naar het event én naar jouw bezoek. Op deze pagina zetten we…

Programma TEDxHaarlem bekend: nog 75 kaarten beschikbaar voor 15 november in PHIL Haarlem

oktober 19, 2023
De TED Talks komen weer naar Haarlem. Op woensdag 15 november vindt in de PHIL van 19.30-22.30 uur TEDxHaarlem plaats. Zes sprekers nemen plaats…